Den hellige Bernadette, eller Maria Bernarda Soubirous (7. januar 1844 - 16. april 1879), var en fransk nonne, der i 1858 modtog flere åbenbaringer fra Jomfru Maria i en grotte ved Lourdes.

Bernadette var det ældste barn fra en fattig møllerfamilie, François Soubirous. I en tidlig alder fik Bernadette astma, hvilket gjorde hende svagelig resten af sit liv.

Den 11. februar bliver Bernadette sammen med sin søster, Antoinette og hendes veninde ,Jeanne Abadie sendt ud og samle brænde nær grotten Massabielle (massa vièlha = „gammel klippe“. Der ser Bernadette en skikkelse i en lille niche i grotten. Bernadette havde hørt to vindstød, men træer og buske havde ikke bevæget sig. Hun så, at der var lys i grotten og at der var en lille person, ikke større end hende selv, klædt i hvidt, bortset fra det blå skærft, hun havde om livet. Ved hver fod var der en gul rose, samme farver som hendes egen rosenkrans.

Efter flere åbenbaringer spørger Bernadette kvinden, hvem hun er, og hun svarer: "Jeg er den ubesmittede undfangelse" ("Qué soy ér immaculada counceptiou!").

For at undslippe alle nysgerrige og tvivlere, søger Bernadette tilflugt i ordenen De Barmhjertige Søstres kloster ved Loire i Midt-Frankrig. Bernadette lever her et tilbagetrukkent og enkelt liv. Hendes helbred er dog ikke så godt, og hun forlader aldrig klostret siden. Da Bernadette dør i 1879 gravlægges hun på klosterets kirkegård.

Da man i september 1909 åbner Bernadettes grav pga. forberedelserne til hendes saligkåring, viser det sig, at hendes legeme er uden spor af forrådnelse.

Nu hviler Bernadette i en glaskiste i klosterkapellet i Nevers, iført sin sorte ordensdragt. Hendes ansigt og hænder er dog belagt med en voksmaske.

Efter hendes død accepterer kirken Bernadettes hændelser som åbenbaringer.

Bernadette bliver saligkåret den 14. juni 1925 og helgenkåret den 8. december 1933 af pave Pius 11. - på festdagen for Jomfru Marias ubesmittede undfangelse

Efterfølgende blev der lavet en film over Bernadettes liv. I 1943 blev filmen ''The Song of Bernadette'' (Bernadettes sang) med Jennifer Jones som Bernadette produceret. Filmen modtog flere Oscars

Frøken Anker . Bisballevej 12 .  Grundvad . DK-8800 Viborg . www.froeken-anker.dk . info@froekenanker.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk