ALOYSIUS GONZAGA

Jesuit. Født i Lombardiet 1568. Død i Rom 1591. Kanoniseret 1726. Festdag 21. juni. Aloysius (Luigi) Gonzaga, var ældste søn af markisen af Castiglione. Han var af sin far bestemt til at blive soldat. Men den unge mand var oprørt over den vold og det udsvævende liv, han oplevede blandt adelen i Italien og Spanien.

Han havde et ønske om at blive missionær, og som 16-årig besluttede han at indtræde i Jesu Selskab. Hans far blev rasende, men gav i sidste ende Aloysius lov til at påbegynde sit noviciat hos jesuitterne i Rom. Han var den fuldkomne novice, indtil der udbrød pest.

Jesuitterne åbnede et hospital for de syge, og der arbejdede Aloysius meget hårdt, indtil han blev angrebet af en feber, der ikke ville slippe taget i ham, og som han aldrig kom sig af. Mens han lå syg, blev han plejet af Skt. Robert Bellarmin, der senere bevidnede hans fromhed. Biografierne om ham og hans egne breve og religiøse skrifter giver et billede af en mennesketype, der måske ikke appellerer så meget til en senere tids mennesker fra et anderledes samfund og måske også med en anden religiøs baggrund.

(Kilde: Den katolske kirke)

Frøken Anker . Bisballevej 12 .  Grundvad . DK-8800 Viborg . www.froeken-anker.dk . info@froekenanker.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk