De små amuletter med Skt. Benedikt kan købes på www.froeken-anker.dk

Benedikt var den, der gav munkevæsenet i vesten dets form ved at skrive sin "Regula" (benediktinerreglen), der med mådehold og praktisk sans angav rammen for klosterlivets bøn og arbejde i lydighed under abbeden. Selv grundlagde han på Montecassino i 529 benediktinerordnen. Mange af munkene fandt dog Benedikts regler for strenge, hvilket førte til, at de flere gange prøvede at forgive ham. Således skulle man engang have prøvet at komme Benedikt til livs med forgiftet brød, og en anden gang med forgiftet vin.

På den danske kalenderstav fra 1531 er Benedikts dag afmærket med en slange, der er ensbetydende med gift.

Derudover på Sankt Bendt dag, den 21.marts, sagde den folkelige tradition, gik frosten af jorden og ormene forlod deres gange.Sankt Benedikt blev hovedsagligt dyrket i klostrene og vandt aldrig større udbredelse i den  breddere befolkning

Skt. Benedikt amuletten

På fronten af amuletten, er Skt. Benedikt afbildet. I hans højre hånd holder han korset, det kristne symbol på frelsen. Korset skal minde os om det arbejde, som munke og nonner har udført gennem århundreder.

I Skt. Benedikts venstre hånd er reglerne for klostrene, som han lavede.

På en piedestal til højre for Skt. Benedict er en forgiftet kop, knust, da han gjorde korsets tegn over det. På en piedestal til venstre er en ravn ved at fjerne et stykke forgiftet brød, som en jaloux fjende havde sendt til St. Benedikt.

C. S. P. B.
Over kop og ravn er det latinske ord: Crux S. patris Benedicti (Vor hellige fader Benedikts kors). På kantenn af amuletten, omkredsende Benedict, er det latinske ord: Eius i obitu nostro praesentia muniamur! (Må vi blive styrket ved hans tilstedeværelse i vor dødstime!). Benedictinerne har altid betragtet Skt. Benedict som en særlig protektor for en lykkelig død.

Frøken Anker . Bisballevej 12 .  Grundvad . DK-8800 Viborg . www.froeken-anker.dk . info@froekenanker.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk