Der findes i dag mellem 200 - 300 sorte madonnaer, eller sorte jomfuer, som de også kaldes. De fleste af dem findes i Frankrig, men også nogle i Polen, Spanien, Italien, Schweiz, Belgien, Holland og en enkelt i Tyskland, Altötting.

I de slaviske lande som Polen og Tjekkiet, eksisterer de sorta madonnaer også, men mest på billeder og ikoner.

I Frankrig forefindes de fleste sorte madonnaer, i Auvergne. Og blandt dem er de ældste og formentlig oprindeligste sorte madonnaer/jomfruer.

Den sorte Madonna omtales også som; Our Lady of - efterfulgt af enten landets navn eller navnet på stedet, eksempelvis: "Our Lady of Spain", "Our Lady of Montserrat" osv. De kaldes også "The black Virgin Mary" eller "La Moreneta", hvilket betyder "Den lille mørke".

Hvad er den sorte madonna?

Sorte madonnaer er statuer, der repræsenterer Jomfru Maria og Jesusbarnet med sort hud. De er ofte tilbage fra middelalderen, og er typisk forbundet med mirakler. De er ofte ikke ret høje, og er lavet af træ eller sten.

Hvorfor er de sorte?

Det er der flere forslag på. Nogle mener, der er blevet formørket af tidens tand gennem sod og snavs. Men dette kan ikke forklare dem alle, da nogle har været registreret som sorte madonnaer altid.

Frøken Anker . Bisballevej 12 .  Grundvad . DK-8800 Viborg . www.froeken-anker.dk . info@froekenanker.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk