Rosenkransen kaldes også for en bedekrans

Rosenkrans, (lat. rosarium), betyder en blomsterkrans eller -buket. Rosenkransen er en af den katolske Kirkes mest udbredte og elskede bønner, Hil dig Maria, der er kendt fra 1100-tallet., hvor den bedende fordyber sig i stadier i Jesu og Marias liv.

Rosenkransen, det værktøj der bruges ved bøn, er en perlekæde, der består af et kors eller en amulet og 50 perler, der er inddelt i grupper på ti og adskilt af enkelte, der fremhæves ved et større mellemrum; perlerne kan være af glas, træ, ben, frø, plast, perlemor eller anden materiale.

Rosenkransen var oprindeligt i 1500-tallet en rosenkrans med 15 led adskilt af 15 ''store perler''. Rosenkransen havde et vedhæng i form af et krucifiks/kors, 3 små og 1 større perle. Denne slags rosenkranse kendes stadig fra gamle rosenkranse fra Lourdes, hvor det ind imellem er muligt at købe een af disse. 

Brug af bedekrans som støtte til bøn og meditation findes også i hinduismens og buddhismens mala med 108 perler, der i reglen bruges til at tælle mantraer med, og i islams sibha med 33 eller 99 perler, hvor Guds 99 navne påkaldes

Frøken Anker . Bisballevej 12 .  Grundvad . DK-8800 Viborg . www.froeken-anker.dk . info@froekenanker.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk